ORGELKONCERT

Lørdag den 27. februar kl. 15.00 er der koncert i Risbjerg Kirke med en af kirkens organister, Dmitri Semenov Egholm.

Dmitri er født i 1983 i Moskva. Han begyndte at spille klarinet og klaver da han var 7 år gammel. I 1994 flyttede han til Danmark, hvor han fortsatte sin musikalske uddannelse, først i Tivoligarden og derefter på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han studerede klarinet hos Jens Schou fra 2002 til 2008.

Dmitri begyndte at spille orgel hos Finn Evald på Sjællands Kirkemusikskole i 2004, og afsluttede uddannelsen i 2007. Hans interesse for orgelets verden voksede stærkt, og i 2008-2013 studerede han orgel- og kirkemusik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Lasse Ewerlöf, Mads Høck og Søren Chr Vestergaard. I august 2013 blev Dmitri med topkarakter optaget i solistklassen på DKDM med Bine Bryndorf som lærer. Han forventes at afholde sin debutkoncert til efteråret 2016.

Under orgelstudiet har Dmitri deltaget i masterclasses hos bl.a. Mattias Wager, Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin, Martin Schmeding og Daniel Roth. Fra september 2014 til maj 2015 var han på studieophold i Paris ved Conservatoire de Saint-Maur hos Eric Lebrun. Dertil modtog han også undervisning i orgelimprovisation. Mens han var afsted havde Dmitri organistvirke ved Den Danske Kirke i Paris. Han har derudover spillet koncerter og arbejdet som organist i bl.a. Marmorkirken, Kastelskirken, Garnisonskirken, Jesuskirken, Helligaandskirken, og siden 2010 har Dmitri været ansat som organist ved Risbjerg Kirke i Hvidovre.

Dmitri vil opføre værker af Mendelssohn, Gade og Hartmann: Mendelssohn er en af de mest berømte komponister fra den romantiske periode, og var tilmed også anerkendt organist. Hans tre præludier og fugaer for orgel er nogle af hans vigtigste værker, og hans seks sonater betragtes som værende højdepunktet inden for romantikkens orgelmusik. Man vil få fornøjelsen af at høre Dmitri spille både Mendelssohns præludium og fuga i G-dur, og hans sonate i f-mol. Gade og Hartmann hører til toppen af den danske guldalders musikverden. Dmitri spiller Gades tre tonestykker og to satser fra Hartmanns sonate i g-mol. Man kan altså i løbet af denne koncert se frem til at blive betaget med dybt romantisk og følelsesladet musik.

Der er gratis adgang til koncerten.

KONCERTER

Ingen begivenheder fundet.