FRA OPERA TIL MUSICAL

Kom og oplev en rejse fra opera til musical, som byder på flere interessante, kendte og mindre kendte arier og sange fra Carmen, Samson og Dalila, Les Misérables og My Fair Lady, rundet af med israelsk folkemusik, alt sammen udført af Ayala Zimbler.

Ayala Zimbler, mezzosopran, er født i Israel og har boet i Danmark i 4 år. Hun har i flere år arbejdet i ensemblet på den israelske opera og med Israel Philharmonic Orchestra. Her har hun bl.a. optrådt i Lucia de Lamermoor, La Traviata, Madame Butterfly, Carmen, Tryllefløjten og meget andet. Siden hun kom til Danmark har hun arbejdet som freelance operasanger og det sidste års tid som fast kirkekorsanger i Risbjerg Kirke. Ved klaveret vil man kunne høre den internationalt anerkendte koncertpianist Ulrich Stærk.

Der er gratis adgang til koncerten.

SLAVISKE SJÆLE

Slavisk musik har betaget hele verden, i mere end to århundreder.

Tre kreative musikere, der mødte hinanden i Danmark, har besluttet at lave et program, om kærlighed, længsel og passion. Programmet strækker sig fra den Sibiriske Tundras enorme sletter, igennem Zarens ekstravagante sale, til Polen og Tjekkiets forførende landskaber.

Programmets titel er "Slaviske sjæle" og det indeholder sange, duetter og klaverstykker af kendte russiske, tjekkiske og polske komponister: Sergei Rachmaninoff, Anton Dvorak, Peter Tchaikovsky, Frederic Chopin m.fl.

Publikum vil nyde de indtagende og elskede melodier, værdsat af klassiske musikelskere verden over.

Koncerten vil bestå af én eller to afdelinger, afhængigt af koncertstedets ønsker og behov.

Varighed vil være mellem 1 time og to gange 40 minutter.

Katarzyna Mizerny - sopran, er uddannet fra Musikkonservatoriet i Katowice, Polen. Som studerede debuterede hun i rollen som Sylvia i “Czardasfürstinen” i Polen. Denne succes bragte hende hurtigt videre til både operaerne i Stettin og Poznan og sidenhen til Firenze i Italien, hvor hun bl.a. har sunget Pamina og Papagena i “Tryllefløjten” og Mimi i “La Bohème”. Sideløbende har hun turneret i Tyskland hvor hun har sunget Zerlina i “Don Giovanni”. Karrieren har også bragt hende til São Paulo i Brasilien hvor hun har lavet koncert i den berømte Sala São Paulo, for et begejstret publikum. De seneste år har Katarzyna været bosat og arbejdet i Danmark. Hun debuterede i 2013 på Operaen i København i rollen som Zelatrice i Puccini’s “Suor Angelica” (Reumert, bedste opera). Desuden har hun på Den Ny Opera i Esbjerg sunget Pamina i “Tryllefløjten”, Governess i Britten’s “The Turn of the Screw” og Sandrina i Mozart’s “La Finta Giardiniera”.
I 2014 debuterede Katarzyna på Den Jyske Opera i rollen som Pedro i “Don Quichotte” og  som Musetta i “La Bohème”.
Katarzyna er desuden en skattet koncert- og oratoriesanger, og har sunget koncerter med bl.a. DR Symfonikerne.

Helle Fabricius Grarup  - mezzosopran, er uddannet ved det Fynske Musikkonservatorium. HFG har i sit solistiske virke været meget brugt som solist i kirkemusik, oratorier etc. - Bl.a. i Bach´s Juleoratorie, h-mol messe, Matthæuspassion, Händel´s Messias, Vivaldi´s Gloria, Mozart´s Requiem, Dvorak´s messe i D-dur og Gade´s Elverskud.

Som koncertsanger og solist har HFG sunget i både Danmark,Sverige og Italien og hun har lavet mange koncerter med både Århus Sinfonietta og Copenhagen Soloists. Som Operasolist har HFG sunget Emilia i Verdi´s opera "Othello" og Lola i Mascagni´s opera "Cavallaria Rusticana", Døden i Stravinsky's opera "Nattergalen",ligesom hun har sunget Carmen (Bizet) og Lucretia (Britten) i koncertant opførelse.  I 2015 sang HFG Kammerfrau i Wagners´opera Lohengrin på Det Kongelige Teater/Operaen og Slave i Mozarts opera Tryllefløjten på Det Kongelige Teater/Operaen.
I sæson 2016/2017, på Det Kongelige Teater/Operaen, synger HFG "Sister Liliane" i den moderne opera Dead Man Walking.
I øvrigt fastansat I Det Kongelige Teaters Operakor.

Galya Kolarova - klaver, er født i Bulgarien. I 2004 blev hun optaget ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med prof. José Ribera som lærer. Hun færdiggjorde sin kandidatuddannelse i 2009 med topkarakter og blev umiddelbart herefter optaget i solistklassen hos docent Bohumila Jedlickova. I 2008 blev hun optaget på Accademia Musicale Santa Cecilia i Bergamo, Italien, hvor hun studerer hos prof. Konstantin Bogino. Derudover har hun deltaget i flere masterclasses, bl.a. Teppo Koivisto (Finland), Boris Berman (USA), Pnina Salzman (Israel), Leif Ove Andsnes (Norge) og Jacob Lateiner (USA).

Galya Kolarova har optrådt som solist og kammermusiker i mange lande og har desuden vundet flere internationale priser, bl.a. førsteprisen som solist med orkester i festivalen "Musica in Laguna" i 2009 i Chioggia, Italien. Derudover har hun modtaget mange legater, herunder Jacob Gades legat i 2010 og Augustinus Fonden i 2011.

KONCERTER

BegivenhedDato

Koncert

"Slaviske sjæle" - sange, duetter, klaverstykker. Katarzyna Mizerny, …