KONCERT MED GIÒIA

Musik fra fortiden - med blikket fremad

Det danske ensemble GIÒIA med den særlige instrumentation: blokfløjte, portativ, keltisk harpe og percussion, giver et moderne bud på den allertidligst noterede kunstmusik fra middelalderen.

Meget af middelalderens musik er gået tabt, da notation af musikken var et særsyn. Men det, der findes overleveret til vor tid, er af en sådan kvalitet og kvantitet, at man sagtens kan få et klart og nuanceret billede af en tid med sprudlende musik og løssluppenhed, lige såvel som der også er musik til sorg og fordybelse.

GIÒIA spiller instrumentale danse fra 1300-tallets Europa, fortrinsvis fra Italien og Frankrig i egne arrangementer. Musikken er anderledes, ikke dansemusik, som vi kender den i dag - men medrivende i sine rytmiske, iørefaldende melodier – som enten frembringer glæde eller finder det melankolske frem.

For GIÒIA har musikken været anledning til mødet mellem den klassiske og den rytmiske verden, hvor de skarpe grænser i disse forskellige musikgenrer bliver opblødt gennem improvisation og nytænkning. Trioen har de senere år erfaret, at der ikke er langt fra arrangementer til egne kompositioner. Derfor glæder gruppen sig til også at præsentere en række egne værker i deres kendetegnende stil.

GIÒIA består af tre musikere på instrumenterne blokfløjte, percussion, keltisk harpe og portativ (et lille bærbart middelalderorgel). Karina Agerbo (blokfløjte) og Mie Korp Sloth (portativ/harpe) er begge klassisk uddannede musikere, mens Tira Skamby (percussion) har udviklet sine færdigheder bl.a. på Cuba, i Ghana og i Brasilien hos førende eksperter - og så turnerer hun med bla. Rasmus Seebach.

Der er gratis adgang til koncerten.

 

 

KONCERTER

BegivenhedDato

Koncert

Det danske ensemble GIÒIA giver et moderne bud på den allertidligst noterede …

1. okt 15:00
16:00
1. okt 15:00 -
16:00

Koncert

To prisvindende musikstuderende, Anna Egholm, violin, og Jonathan Siahaan, klaver, …

9. okt 15:00
17:00
9. okt 15:00 -
17:00

Operakoncert

Oplev kirkens korsangere slå sig løs i en festlig solokoncert med kendte arier og …

22. okt 15:00
16:00
22. okt 15:00 -
16:00